Mentorit 2024-2025

Lue mentoreiden esittelytekstit ja hae mukaan mentor-ohjelmaan. Löydät hakuohjeet täältä.

Hakuaika 2024-2025 ohjelmalle on 16.9-29.9.2024

Paula Koivisto

Tuotekehityspäällikkö Valiolla  

Olen työskennellyt Valiolla 15 vuotta. Työpolkuni Valiolla alkoi graduntyöntekijänä. Tein gradun aistinvaraisenarvioinnin- ja kuluttajatutkimuksen aiheesta ja pian valmistumisen jälkeen pääsinkin tekemään tutkijan töitä Aisti&Kuluttaja-ryhmään Valiolle. Minua motivoi kehittyminen ja onnekseni olen työuran aikana päässyt uudenlaisiin positioihin. Tutkijasta siirryin tuotekehittäjäksi, pääsin sukeltamaan jogurtin ja jäätelön maailmaan kehittymään ja oppimaan täysin uutta sekä hyödyntämään oppeja tutkijan työstäni. Nyt tuotekehityspäällikkönä pääsen hyödyntämään oppeja tuotekehittäjäntyöstä sekä tietysti kehittymään paremmaksi tiiminvetäjäksi.  

Oma opintopolku ei ole se ihan tavallisisin, olen aloittanut opinnot kasvatustieteen parissa. Hain paikkaani pitkään ja onnekseni kuulin Viikin soveltavimmista tieteistä ja näin sain omasta mielestäni sovitettua yhteen kiinnostuksen psykologiaan, kemiaan ja prosesseihin; elintarviketeknologiana. Onneksi tapasin oikeita ihmisiä, jotka kannustivat ja toisaalta kertoivat erilaisista mahdollisuuksista. 

Toivon, että mentorina voin olla se, joka auttaa näkemään erilaisia mahdollisuuksia ja on kannustava. Uskon vahvasti, että mentoroinnissa me molemmat saamme uutta ajateltavaa kohtaamisten kautta. 

Juhani Sibakov

Fazer, tuotekehityspäällikkö

Olen työskennellyt elintarvikealalla erilaisissa tutkimus- ja kehitystehtävissä viimeisen 17 vuoden ajan. Valmistuin 2007 Kemiantekniikan Diplomi-insinööriksi. Tein DI-työni Sinebrychoffille alkoholittomista fermentoiduista juomista. Jatkoin panimotutkimuksen parissa VTT:llä noin vuoden ajan. Aloitin tämän jälkeen väitöstyöni kauran parissa. Tein väitöstyötä muun tutkijan työn ohella noin 6 vuoden ajan. Vastasin samalla VTT:n elintarvikeprosessien pilot-ympäristöstä, jossa tein toimeksiantoprojekteja elintarvikeyrityksille. Lisäksi toimin projektipäällikkönä useissa Business Finlandin ja EU:n rahoittamissa hankkeissa. Minulla on tätä kautta syntynyt vahva osaaminen erilaisten raaka-aineiden muokkauksesta sekä niiden testaamisesta erilaisissa tuotteissa. 

Nykyisen työni Fazerilla aloitin 2016 konsernin tutkimustiimissä, vastaten Fazer Food Servicen tutkimushankkeista. Siirryin Fazer Leipomoiden tuotekehitysjohtajaksi 2017 syksyllä, ja olen siitä lähtien vastannut Suomen leipomoiden tuotekehitys- ja tuotetietotiimeistä (yhteensä n. 20 hlöä). Olen johtajan työn kautta kerryttänyt kokemusta esihenkilötyöstä ja eri sidosryhmien, kuten tuotannon, markkinoinnin, myynnin ja asiakkaiden, kanssa toimimisesta. 

Työelämässä minua motivoi etenkin uusien innovaatioiden luominen sekä oman tiimin innostaminen tavoitteiden saavuttamiseksi. Odotan mentoroinnilta keskusteluita, joissa voin tukea opiskelijaa työelämässä askarruttavissa kysymyksissä ja toivon voivani auttaa verkostoitumisessa oman uranpolkuni ajopuuteorian mukaisesti. 

Annika Palola

Kaupallinen johtaja, Fazer myymäläleipomot 

Koulutus: ETM, pääaineena elintarvike-ekonomia 

Työskentelen Fazer Leipomoilla vastaten ruokakaupoissa toimivien Fazer Myymäläleipomoiden toiminnasta ja tuloksesta Prismoissa ja S-Marketeissa. Minulla on viiden hengen Alue- ja asiakkuuspäällikkötiimi, jonka kanssa suunnittelemme ja läpiviemme toimenpiteitä myymäläkenttään liittyvät ne sitten myynnin kasvattamiseen, markkinointiin, henkilöstön johtamiseen tai asiakasyhteistyöhön. Työn arki on tavoitteiden asettamista, toimenpiteiden suunnittelua, sisäistä ja asiakasviestintää, henkilöstöasioiden hoitamista ja moninaisten eteen tulevien tilanteiden ongelmanratkaisua. Lisäksi hoidan asiakassuhteita ja sopimusneuvotteluita ja olen osa liiketoimintamme johtoryhmää. Haasteelliset päätöksentekotilanteet välillä epävarman tiedon valossa sekä strategisten suunnitelmien tekeminen on tuttua. Olen työskennellyt useammassa roolissa Fazer Leipomoilla ja ollut mm. mukana käynnistämässä Fazerin myymäläleipomoliiketoimintaa Virossa ja Ruotsissa.   

Ennen Fazeria työskentelin pitkään liiketoimintakonsultoinnin parissa Trainers’ Housella, jossa eri toimialat ja teemat liittyen mm. johtamiseen, myyntiin (B2B ja B2C), asiakaspalveluun ja strategian jalkauttamiseen tulivat tutuksi. Vahvuuteni on juuri osaamisen monipuolisuus ja rohkeus hypätä aina tekemään sellaistakin, mistä ei välttämättä ole niin paljon kokemusta. Omia erityisiä kiinnostuksen teemoja ovat mm. myynti ja markkinointi, ihmisten välinen yhteistyö (asiakasyhteistyö / tiimityö) ja muutoksen johtaminen.    

Odotan mentoroinnilta sitä, että pystyn oman monipuolisen työhistorian kautta sparraamaan työuran alussa olevia opiskelijoita oman polun löytämisessä ja siinä, minkälaisella asenteella ja tekemisellä omaa menestystä voi rakentaa. Olen myös rekrytoinut paljon ihmisiä ja oman kokemukseni myötä voimme käydä myös työnhakemisen vinkkejä läpi. Minulla on hyvin suunnitelmallinen työskentelytapa, joten ehkäpä ajanhallintaan ja asioiden aikaansaamiseen liittyvät toimintamallit voivat myös olla hyödyksi mentoroitaville. 

Sanni Fagerström

Fazer, Henkilöstökehitys

Olen työskennellyt Fazerilla vajaan neljän vuoden ajan. Sitä ennen olen saanut tehdä monipuolisesti sekä asiantuntija- että esihenkilörooleja erilaisilla toimialoilla: päivittäistavarakaupassa, eläinlääkintäalalla sekä it-maailmassa. 

Koulutukseltani olen kauppatieteiden maisteri. Suoritin pian valmistumiseni jälkeen S-ryhmän S-trainee-valmennuksen, joka oli hieno matka esihenkilötyön ja päivittäistavarakaupan saloihin ruohonjuuritasolla. 

Fazerilla työskentelin ennen nykyistä rooliani n. 3,5 vuoden ajan alue- ja asiakkuuspäällikkönä myymäläleipomoliiketoiminnassa. Vastasin työssäni asiakasyhteistyöstä alueeni K-kauppiaiden kanssa sekä 15 myymäläleipomon henkilöstöstä ja tuloksesta. 

Olen juuri siirtynyt Fazerilla henkilöstönkehittämisen tehtäviin Fazer Makeisille. Työni sisältää mm. osaamisen kehittämisen suunnittelua ja toteutusta.  

Ihmiset ovat aina olleet lähellä sydäntäni ja olen opiskellut työni ohella myös psykologiaa avoimessa yliopistossa. 

Minulle on kertynyt paljon osaamista sekä numeroiden että ihmisten johtamisesta. Toimintatyylini on hyvin ratkaisukeskeinen ja matkan varrella on tarvittu hyvinkin luovaa ongelmanratkaisukykyä. 

Tuija Suvanto


Innovation & Project Manager, Suomen Nestlé/ Nestle Nordic 


Olen työskennellyt 20+ vuotta elintarvike- ja keittiölaiteyrityksissä markkinointi, myynti, tuotekehitys ja projektijohdon tehtävissä. Minulla on kokemusta esihenkilötyöstä sekä toimimisesta erilaisissa yrityskulttuureissa hyvinkin erilaisissa kaupallisissa rooleissa. Uuden oppiminen & luominen, aikaan saaminen ja työhyvinvointi ovat asioita, jotka motivoivat minua olipa työroolini mikä tahansa. Koulutukseltani olen ravintotalouden lehtori, certified business coach & mentor, työnohjaaja. Työvuosieni aikana olen kouluttautunut jatkuvasti lisää ja halunnut myös oppia jatkuvasti uutta kollegoiltani. Tällä hetkellä työssäni mm. autan liiketoimintayksiköitä heidän liiketoimintansa ja kuluttajaymmärryksen kehittämisessä.   
Aloitettavan mentorointimatkan sisältö muodostuu mentoroitavan tarpeiden mukaisesti. Mentorointimatkan kielenä voimme käyttää joko suomen tai englannin kieltä. Aiemman kokemukseni perusteella polkuun usein kuuluu omien vahvuuksien ja kiinnostuksen alueiden kiteyttämistä, urapolun hahmottelua, työnhakuun liittyvien asioiden sparrailua jne. Odotan mielenkiinnolla yhteisiä keskustelujamme ja uskon niiden antavan oppeja ja ahaa-elämyksiä puolin ja toisin.  Tässä yhden aktorini kommentti yhteisestä mentorointimatkastamme; ”Tuijalla on todella luonnollinen ja inspiroiva mentorointityyli – häneltä löytyy ”ne oikeat” kysymykset joiden avulla oivallukset syntyvät ja paloja loksahtaa paikalleen.” 

Hanna-Maija Ihasalo


Tuotekehityspäällikkö Valio Oy

(ETM 1997, maitoteknologia)

Toimin Valiolla tuotekehityspäällikkönä, työpisteeni sijaitsee Hillotehtaan yhteydessä Suonenjoella. Valmistuttuani aloitin makujen kehityksen parissa Sisä-Savon marjaosaamiskeskuksen tuotekehittäjänä. Täältä siirryinValion Hillotehtaalle ensin tuotekehittäjäksi ja sittemmin tuotekehityspäälliköksi. Tiimiinion kuulunut vuosien varrella myös Hillotehtaan laadunvarmistus, joten olen päässyt toimimaan esihenkilönä erilaisille toimenkuville sekä ollut mukanamyös useassa rekrytointiprosessissa.

Työni on monipuolista, toimin tiiviissä yhteistyössä tuotekehityksen, tuoteryhmien, hankintojen, laadun, tuotannon, sekä asiakkaiden ja tavarantoimittajien kesken. Yksi työni rikkauksista, hyvänmakuisten kuluttajatuotteiden lisäksi on juurikin erilaisten ihmisten / erilaisten roolien kanssa työskentely.

Olen siis työskennellyt lähes 30 vuotta marjojen, hedelmien, makujen ja maustamisen parissa. Työurani aikana olen oppinut paljon asiakkaiden lopputuotteista ja prosesseista, raaka-aineiden alkuperistä, vastuullisuudesta. Työpöydälläni on reilu 400 tuotereseptiä ja lähes saman verran raaka-aine speksejä.Tähän kaikkeen sain hyvän pohjan ETM opinnoistani Viikistä.

Mentoroinnissa toivon aitoaja avointavuoropuhelua puolin ja toisin. Uskon pystyväni hyödyntämään työurani tuomaa kokemusta ja oppeja. Haluan tuoda esille myös maakuntien tarjoamia uramahdollisuuksia.Odotan antoisia keskusteluja ja uskon, että pystymme oppimaantoinen toisiltamme